Свети Валентин среща Трифон Зарезан във „Вила Юстина“ утре

Приятели и гости ще приюти утре „Вила Юстина“. Около обед гостоприемните домакини ще кажат „Наздраве“ на стотиците почитатели на свети Трифон Зарезан, които по традиция се събират в големия двор на винарната в село Устина.

Трифон Зарезан 2019 във Вила Юстина

 

Мястото привлича гости не само от България, но и от целия свят, защото вилата е пълна с изкуство – винарско, изобразително, скулптурно, приложно, дори архитектурно. Родопите отсреща са й украшение, а посрещачите са отзивчиви и усмихнати. Утре виното ще се лее, докато не утоли жаждата и на последния приятел, скарите ще димят, хората ще си приказват сладко край масите и денят ще се превърне наистина в празник.

Архивни снимки на Агро Пловдив

Архивни снимки на Агро Пловдив

А празникът ще продължи и вечерта, за да се почете и свети Валентин. От миналата година точно до винарната е открит хотелски комплекс „Юстина Вилас“ с четири новопостроени двуетажни къщи в родопски стил и наистина уютен ресторант. Поканата на домакините към влюбените, които търсят красиво място за Деня на любовта, е да изпратят Трифон Зарезан и да посрещнат свети Валентин именно тук. Туристическите къщи вече са почти напълно резервирани, някои от гостите пристигат днес, други утре. Ансамбълът от винарна и хотел, е привлекателен за различни групови събития и особено за сватби, защото тук любовните клетни имат сила.

Юстина Вилас

 

Leave a Comment