Безплатен онлайн семинар за здравето на почвата на 18 и 19 ноември

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 18 и 19 ноември ще се проведе полезен на фермерите онлайн семинар „Добрите практики за здравето на почвите в Европа“. Участието е безплатно.

Почвата е най-важният ресурс, който фермерите имат на разположение. Колкото по-здрава е почвата, толкова по-добра ще бъде реколта. Това означава по-високи добиви, по-малко загуби, по-малко оперативни ресурси, по-ниски разходи. Това е истинският фактор за успех. Целта на земеделците трябва да бъде да запазят почвата си плодородна и здрава за следващите поколения – и в същото време да бъдат икономически успешни. Много малки и големи ферми вече показват как става това. И сега, когато работата на полето намалява, е подходящ момент за обмяна на опит.

Целта на организаторът Фондация „Биоселена“, която е българският изпълнител проекта BEST4SOIL, осъществяван в 20 държави, заедно практиканти в земеделието и експерти около (виртуална) маса и бъдат обсъдени някои от успешните методи за здрави почви.

Желаещите да участват могат лесно да се присъединят и да разберат как да направят фермата си годна за бъдещето.

Регистрацията може да се направи оттук: https://hopin.to/events/online-regional-workshops-best-practices-for-soil-health-in-europe-facd3b85-3004-4ae2-af60-cd4bb43a9c62

На семинара ще се обсъдят следните теми: ✅сеитбообращения✅междинни култури✅ зелено торене✅ компост✅почвени добавки✅ биофумигация✅ (Био) соларизация✅ Анаеробно обеззаразяване на почвата

Практикантите в земеделието ще говорят за личния си опит и всеки участник ще има възможност да задава въпроси и да се включи в дискусията. Целта е обмяна на опит и запознаване с успешни методи, които след това могат да бъдат внедрени във вашата собствена ферма.

Leave a Comment