Спрян е търгът за продажба на над 1000 дка държавна земя, с начална цена под 4 стотинки за квадратен метър

земиСпрян търгът за продажба на 1184 декара земя – частна държавна собственост, на цена от 45 304 лева. Имотът е в землището на село Хераково, област София. Заповедта за прекратяване на търга е публикувана на страницата на земеделското министерство в рубриката „Актуално“ днес.

На 22 април т.г. Агро Пловдив единствен съобщи на подготвяния търг на смайващо ниската цена от 38,26 лева за декар или 3,8 стотинки за квадратен метър – стойност, на която не може да се продаде и лист хартия с такива размери.

Заповедта, с която Областната дирекция „Земеделие“ – област София, стартира продажбата е от 20 април. Заповедта с която се прекратява процедурата, е от 23 април – ден след нашата публикация.

Въпросният имот от 1184 дка е незастроен и негоден за земеделско ползване, неподлежащ и на възстановяване.

В същата статия Агро Пловдив съобщи за необичайната активност в сферата на продажби на имоти – части от бивши стопански дворове, на областните земеделски дирекции в периода 1 март – 22 април.

В рамките на периода изброихме 78 имота с площи от под 1 декар до 17,5 декара, обявени за продан на търг с тайно наддаване, от различни областни дирекции. Цените варират от около 1000 лева за декар до близо 5 500 лв./дка. За същия период през 2020 г. обявените за продажба имоти са били общо 17.

Земята в с. Хераково е най-големият имот, който бе обявен за продажба тази година.

Leave a Comment