След седмица започва земеделската учебна година в Академията на проф. Тоньо Тонев

Академия за земеделско образование и наукаНа 15 ноември 2021 г. (понеделник) от 17:30 часа ще се открие Втората учебна година на „Академия земеделско образование и наука“ (АЗОН), създадена от проф. д-р Тоньо Тонев – доскорошен преподавател и ръководител на катедра Общо земеделие и Хербология в Аграрния университет и автор на добре познатите на земеделците инициативи „Хербитур“ и „Царевицата – царица на полята“.

Стартът ще бъде даден за записалите се за обучение по модула „Приложни аспекти на растителната защита“.

Обучението в АЗОН се провежда комбинирано – онлайн от средата на ноември до средата на март догодина, и присъствено, на полето – по определен график в активния сезон.

През тази учебна година Академията разширява своята дейност като обхваща общо 7 модула, които включват 19 учебни дисциплини.

Освен двата модула, „Приложни аспекти на растителната защита“ (с 6 дисциплини) и Почвено здраве“ (с 4 дисциплини), с които стартира дейността си през 2020 година, АЗОН предлага още следните пет модула: „Икономически, организационни и институционални проблеми на аграрния бизнес“ (с 4 дисциплини), „Агроекология и биологично земеделие“ (с 2 дисциплини),„Селекция и семепроизводство“, „Лозарство“ и „Овощарство“ всеки от тях с по една учебна дисциплина.

Желаещите да се обучават в Академията могат да запишат едновременно повече от един модул. Представените в сайта на Академията учебни програми могат да претърпят известни промени, съобразявайки се с интересите на курсистите.

Преподавателите в „Академия земеделско образование и наука“ са между най-подготвените и най-разпознаваемите в своята област специалисти в България.

Желателно е записването за обучение да стане до 10 ноември.

За повече информация, относно предстоящата учебна 2021/2022 година и записвания, посетете сайта на „Академия земеделско образование и наука“: www.acadzon.bg Тел: 0897994030 – проф. Тоньо Тонев tonytonev@abv.bg.

Интервю с проф. Тонев за академията виж ТУК
И още:

Leave a Comment