Вотът на недоверие ще е е за друго, размисли Бойко Борисов

Ще е за секторните политики на правителството „по 7-8 теми“

Нов запис с Бойко БорисовВотът на недоверие, който ГЕРБ смята да внесе в Парламента, няма да е заради цялостната политика на кабинета „Орешарски“, отхвърли днес старата версия лидерът Бойко Борисов. Ще се иска вот на недоверие за секторните политики. Борисов обясни, че в четвъртък ще стане ясно как ще бъде оформено правно искането на вота на недоверие.

Борисов разясни, че депутати от ГЕРБ са предложили тази дефиниция, за да се критикува по-подробно и обхватно работата на правителството. Лидерът на ГЕРБ допусна, че темите по вота ще са поне 7-8. Една от тях със сигурност ще е върху министерството на инвестиционното проектиране, което по думите му харчи държавни пари „за сгради, секретарки, шофьори, командировки“ и не работи. Другата тема ще разгледа международната изолация в която е попаднал Пламен Орешарски.

За Реформаторския блок и Протестната мрежа Бойко Борисов допълни, че ГЕРБ се съобразява с тях. „Мен не ме е срам да се съобразявам с хора, с които съм убеден, че народът рано или късно ще ни принуди да се разбираме. Така че за мен не е проблем да се съобразя с нещо, в което има логика и мотив“, каза Борисов. Той сподели, че и колегите му в парламентарната група на партията смятат, че така е по-правилно.

 

Leave a Comment