Одобриха 80 000 лева за отчуждаване на земи в Златитрап за нов терминал

терминал Златитрап

Така ще изглежда терминалът в Златитрап

За изграждането на интермодален железопътен терминал правителството отчужди частни имоти в пловдивското село Златитрап, съобщиха от правителствения пресцентър. Заделени са 79 392 лева за изплащане на парични обезщетения на собствениците от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок от съобщаването му на всички заинтересовани лица, уточняват от правителството.

За изграждане на ретранслаторна станция „Ягодина“ от ЕВН „Електроразпределение“ МС учреди безсрочно право на строеж в горска територия, която е публична държавна собственост. Засегнатият терен е с площ 0.2 дка и се намира в местността „Буйновско ждрело“ в община Борино.

Министерският съвет реши още община Белоградчик да получи собствеността върху Дома за социални грижи в с. Салаш. В него ще могат да бъдат обособени два центъра за настаняване от семеен тип.

Четири държавни сгради в село Широка лъка ще послужат като база на община Смолян да разкрие  Център за социална рехабилитация и интеграция на лица в неравностойно положение.

Община Бургас получи имот от 60 дка в града, който обхваща брега на езерото Вая по протежението на бул. „Тодор Александров“. В искането на кмета на Бургас се посочва, че в програмата на общината е предвидено изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на екозони Вая и Форос“ и теренът е необходим за задоволяване на обществените потребности, свързани с опазване на природното богатство на „Вая“, осигуряване на отдих и упражняване на водни спортове.

Leave a Comment