Студентите откриха стрелба по парламента

Стреляха с картонени пистолети и автомати, хвърляха цветни димки и бяха „изнасяни на носилки“
студенти с искане за оставка

Снимка от Фейсбук страницата на Ранобудните

Студентите откриха стрелба по парламента. Да уточним, че стрелбата е чисто бутафорна – с картонени пистолети и автомати. Преди това те изиграха сцена на бойни действия – придвижваха се пълзешком към огражденията, стреляха, бяха „ранявани“ и спасявани на носилки. Точно пред охранителната полиция пуснаха цветни димки, след което започнаха „да стрелят“ под виковете „Оставка“ и „Червени боклуци“ в съпровод от барабани и развяни знамена.

Това се случи след като митингът на КНСБ приключи, което стана малко след 13 часа. Когато синдикатите пристигнаха пред Народното събрание протестиращите влязоха в конфронтация с тях. Причината е, че докато КНСБ иска единствено промени в законите, които са свързани с възрастта за пенсиониране, доходите и работата, протестиращите настояват вече повече от три месеца за оставка на кабинета. „Домакините“ на площад „Народно събрание“ в началото отказаха да пропуснат автомобила с озвучителните системи на синдикалистите. После обаче им отстъпиха място. Така редом с виковете „КНСБ“, ехтяха и скандиранията „Оставка“. Според репортер на bTV част от синдикалистите също са викали няколко пъти за оставка.

Площадът пред парламента стоя около 10 минути празен, след което на него се върнаха обратно студентите и започнаха своето представление, което наподобяваше момент от Гражданска война.

Leave a Comment