Мистерия! Пчелите напускат Ловеч

Половината изчезнали от кошерите преди няколко дни
пчела върху цъфнал магарешки трън

Пчелите опрашват растенията и поддържат природата жива

Пчелите в Ловешко масово напускат кошерите си. Наскоро местните пчелари установили, че повече от половината им кошери са празни, като тези, които са останали, са мъртви, предаде БНР. Националното радио цитира пчеларят Атанас Атанасов, който казва, че през дългогодишната си практика не е виждал такова чудо.

Пчеларите от областта споделят, че още през есента забелязали, че пчелите са намалели. Атанасов цитира колега, който му казал, че от 200 кошера са му останали 40. Те не могат да си обяснят на какво се дължи изчезването на медоноските – дали на антените на мобилните оператори, дали на джиесемите или на радиацията

Изчезването на пчелите може да доведе и до други последствия, защото именно те опрашват растенията при размножаването им. Ако пчелите изчезнат, трябва да изчезне и животът, предупреждават учените. Алберт Айнщайн пък е казал, че когато Земята изгуби тези насекоми, на хората им остават 4 години живот. Някои цитират и Ванга. Тя пък нарича пчелите ангелски твари и предупреждава, че Второто пришествие ще настъпи скоро след като пчелите започнат да изчезват. Тя казва още, че след тях ще загубим лука и чесъна, а млякото ще стане отровно.

Още от 2006 година в Северна и Южна Америка, Западна Европа и Далечният Изток са регистрирали намаляне на броя на пчелите. Как се случва това? В един хубав ден работничките просто напускат кошера, остават майката и пилото сами и те загиват. Бегълките пък също умирали, когато не били в семейство.

По думите на Атанасов хората трябва да употребяват редовно пчелен мед, защото той е изключително полезен за здравето, особено през зимата. Те обаче трябва да внимават какво купуват, защото на пазара има и много некачествени продукти:

 

Leave a Comment