Отново протести пред парламента посрещнаха депутатите след ваканцията

Протестиращи срещу кабинета „Орешарски“, както и привърженици на управляващите, се събраха около Народното събрание.

сн. "Труд"

сн. „Труд“

Първото пленарно заседание на депутатите след ваканцията беше посрещнато с протест и искания за оставка на правителството. Заявка за това има в социалните мрежи. Протестът е наречен: „Да посрещнем депутатите мирно и стилно“.

Събралите се при парламента са се разделили на три групи – две от тях, протестиращи срещу правителството, разположени пред централния вход и откъм БАН. Третата група, подкрепяща управляващите се е локализирала при служебния вход на парламента.

Друга група протестиращи искат сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров. Според недоволните всяка една публична изява на лидера на „Атака” е основание за снемане на неговия имунитет.

Към протестите днес ще се включат и „Ранобудните студенти”, които вчера преустановиха окончателно окупацията на аулата в Софийския университет.

Протестът преминава спокойно, като остава засилено полицейското присъствие в района. Не е затруднено и преминаването на автомобилите.

Миналата седмица протестиращите се заканиха да сложат „край на мирните протести“. Те заявиха, че ще преминат към по-радикални действия, след като по мирен път не са постигнали исканията си.

Leave a Comment