Мехмед Дикме: Нашите политици са артисти, а кафето бе горчиво за Станишев

Бившият земеделски министър смята, че коалицията между ГЕРБ и ДПС е напълно възможна

Мехмед ДикмеБившият земеделски министър Мехмед Дикме смята, че кафето, които изпиха в неделя заедно Бойко Борисов и Лютви Местан е загорчало силно на Сергей Станишев. „В политиката няма нищо случайно, това не беше случайна среща, както бе обявено пред медиите“, категоричен е Дикме.

Той обърна внимание, че на срещата са присъствали от страна на ДПС областният партиен председател, кметът, депутати на движението. А от ГЕРБ бил само Бойко Борисов. „Нормално щеше да е в срещата да участва и областният председател на ГЕРБ Цвета Караянчева“, смята Дикме. Той обаче веднага видя друг знак в отсъствието ѝ. Според него ДПС и ГЕРБ не са се коалирали заради двама в партията на Борисов – Караянчева и Цветан Цветанов. Отсъствието на двамата при рандевуто на кафе е „иширет“, че лидерът на ГЕРБ е готова да направи някои жертви в името на възможната коалиция с ДПС.

„И защо не“, възкликна Мехмед Дикме. И двете партии имат сходни политики и споделят общи евроатлантически ценности. Той откри и друго доказателство в ползата на този сценарий – днешната подкрепа, дадена от ДПС в парламента за избора на Маргарита Златарева за зам.-предсетадел на ЦИК.

„Както в киното има артисти, така и в политиката има артисти“, добави бившият член на ДПС.

Мехмед Дикме сподели, че ако на евроизборите ГЕРБ постигне надмощие над БСП, позицията на червения лидер Станишев ще бъде силно разклатена. Той допълни, че е научил за това, че се готвят съществени промени в правителството след вота в края на май. По негови думи трима-четирима министри на „основни министерства“ ще бъдат подменени.

Според Дикме коалицията между ГЕРБ и ДПС е напълно възможна. „Щом като има коалиция между ДПС и Атака, защо да няма между ГЕРБ и ДПС“, запита той.

По повод сравнението, направено от Сергей Станишев, между Крим и Кърджали, бившият министър каза, че е „изключително огорчен“. „Не му прави чест! Трябва да се извини на кърджалийци“, предложи Дикме. Той е убеден, че самите турци в Кърджали няма да позволят действия за отцепването на областта. „Дори тези, които принудително напуснаха България и отидоха в Турция, чувстват България като своя родина“, каза Дикме.

Leave a Comment