Медиите живеят на кредит, спят на дюшеци

Една група дори заложи редакционната си политика в банка, твърди Недялко Недялков

„Българските медии водят живот на кредит. Живот до поискване и в изчакване на следващата вноска по Недялко Недялковлихвата. Повечето от тях са заложени в банките. Дори една известна медийна група е заложила редакционната си политика в банка. В Алфа банк.“ Така започна коментара си пред Нова телевизия за последната вестникарска сделка на пазара – продажбата на „Труд“ на Петьо Блъсков – собственикът на сайта „Пик“ Недялко Недялков.

Медиите се финансират от държавата, с нейните рекламни кампании, и от олигарсите, продължи той. Затова журналистите спят на дюшеци. Те чакат на вратата на поредния олигарх, който да им плати сметките. А олигарсите превръщат медиите в свой арсенал, превръщат думите в куршуми. „Аз не знам кой точно говори от дадена медия. Защото няма невинни на този пазар, включително и аз“, увлече се Недялко Недялков. Издателят веднага побърза да допълни, че чисто икономически и финансово неговите медии се самоиздържат.

По повод заигравката във Фейсбук, че „Пик“ е абревиатура на „Пеевски иска да каже“ (в последните месеци, когато Делян Пеевски иска да направи изявление за нещо, избира да го направи пред „Пик“ – б.р.), Недялков, обясни, че сайтът само възпроизвежда тезите, без да взима отношение.

Leave a Comment