За пръв път Пловдив ще остане без данъкоплатец милионер

Възможно, но малко вероятно е, той (тя, те) да се появи утре

Родният флаг в Дома на техниката в ПловдивНай-вероятно без данъкоплатец милионер ще остане Пловдивска област за пръв път от години насам. Такъв засега липсва, се вижда от подадените до днес следобед, 29 април 2014 г., декларации за доходите на физически лица за миналата година Възможно е все пак някой да обяви седемцифрени доходи в последния ден, който е утре, отбелязаха от НАП-Пловдив. Опитът обаче показва, че лицата с високи доходи предпочитат да ги обявят и платят до 10 февруари, за да получат 5 процента отстъпка. Логиката е ясна: При 1 млн. лв. доходи, 5 на сто отстъпка се равняват на около 5000 лева.

Наскоро бе съобщено, че в малката и бедна област Смолян (с население 121 752 души – б.р.)  данъкоплатец е обявил седемцифрена сума. А в област Пловдив (683 027 души) щастлив по богатство липсва.

В Пловдивска област милионерите, които брои НАП, от години са твърде малко на фона на другите области.

През миналата година от Териториалната дирекция съобщиха, че само едно физическо лице е надхвърлило 1 млн. лв. доходи за 2012 г. В същото време София се отчете със 111 милионера, а Варна – с 30.

През 2012 г., когато се обявяваха доходите за 2011-а, трима от втората по брой на населението в страната област, посочиха в декларациите си суми от над 1 милион. За сравнение – в цялата страна броят на хората с подобни доходи бе 1673.

През 2010 г. областта се отчете с 1 милионер при общо 28 общо за България.

 

Leave a Comment