Пловдивчанин получавал над 233 000 лв. месечна заплата, общо 6 са милионерите в областта

Те са декларирали доходите си в последните два дни от крайния срок 30 април
Снимка от филма "Новатори милионери"

Снимка от филма „Новатори милионери“

Най-богатият пловдивчанин за 2013 г. е имал годишни доходи от 2.8 милиона лева получени от трудови провоотношения, съобщиха от НАП-Пловдив. Това означава, че месечното му възнаграждение е възлизало на 233 333 лева, показва сметката. Общо шестима души от Пловдив са заработили доходи над един милион лева, сочи анализ на НАП след края на кампанията по прием на годишните данъчни декларации от физически лица, която приключи на 30 април. До 29 април следобед нито един данъкоплатец физическо лице не бе подал декларация за годишни доходи в размер на 1 милион и нагоре. Очевидно милионерите са избрали последния срок, за да се отчетат пред държавата и да платят дължимите 10% данък върху доходите.

Предполага се, че човекът с най-високи доходи в града е собственик на фирма с високо печеливша дейност, който се е самоназначил за управител.

Най-богатият пловдивчанин за 2013 г. се нарежда на 26-то място в общия списък с милионери в страната. Следват го още петима негови съграждани с доходи между 1,5 и 1 милион лева, получени по различен начин – от консултантски услуги, от дейност като едноличен търговец, от изплащане на лихви.

Около 55 000 декларации за доходи на физически лица бяха подадени в НАП Пловдив по време на тазгодишната кампания. Почти 20 на сто от тях са пуснати по интернет с електронен подпис. Кампанията приключи спокойно, без да се налага удължаване на работното време след 17.30 часа, като последните двама клиенти бяха обслужени в 17.25 часа. Данните от компютърните системи за управление на опашките сочат, че най-дълго чакащите клиенти в последния ден от кампанията – 30 април, са били обслужвани за по-малко от 20 минути.

Leave a Comment