Вот на недоверие заради хаоса в енергетиката внася ГЕРБ

Бойко-БорисовЧетвърти вот на недоверие ще внесат днес от ГЕРБ в пармалента. Той е за е хаосът в енергетиката, обясни лидерът на партията Бойко Борисов. Вотът ще прекъсне и гласуваната късно снощи предизборна депутатска ваканция от 14 до 23 май.

„Днес ще внесем вот на недоверие по тема „Енергетика“ заради проваления проект „Южен поток“ – поради некомпетентността на Стойнев главно; заради това, че излъгаха обществото и правихме референдум за „Белене“; за това, че фалират основните ни енергийни компании; че предизборно задържат цената на тока“, заяви Борисов.

Той разпространи и писмо от финансовия министър Петър Чобанов до председателя на комисията по вътрешна сигурност Атанас Мерджанов. В него Чобанов пише, че в бюджета на МВР не са отразени новите моменти в проектозакона на вътрешното ведомство, които са свързани с увеличаването на заплатите на служителите.

„Орешарски каза, че няма да актуализира бюджета – или лъже за това, или лъже полицаите. Ако пък увеличи дефицита, ще фалира държавата. Този проектозакон за МВР е необезпечен – като тези необезпечени договори на Станишев, които заварихме. От осигуровките има за 2015 г. да плаща още 200 млн. следващото правителство, плюс още средства за тези заплати. Откъде ще дойдат тези средства? В същото време приходните агенции не събират парите“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Първият вот на недоверие, внесен от ГЕРБ, бе за провал в инвестиционното проектиране. Вторият бе за провал в политиката на регионалното развитие и инвестициите. Третият се критика срещу сектор „Сигурност“.

 

Leave a Comment