И тази седмица ще е дъждовна

Im_353И тази седмица ще е дъждовна, с максимални температури между 22 и 27 градуса за Пловдивска област. Валежите няма да са продължителни и обилни, а пестеливи. Днес ще е най-дъждовният ден от седмицата за областта, според „Синоптик“. Прогнозата е за 2.8 мм валежи.

Днес преди обяд над много райони ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, сочи синоптичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за страната. Има вероятност за градушки, основно в източната половина от страната.

В Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър, но по време на краткотрайните валежи временно ще се усилва и ще е с променлива посока. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 18°.

Над Черноморието в следобедните часов ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е съвсем слаб – от север и североизток. Температурата на морската вода е 16°-20°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, предимно в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен предимно северозападен вятър.

Leave a Comment