Милост за Варна: Изпрати SMS на 17 777 с текст DMS VARNA.

potop-varna-710 са жертвите на бедствието във варненския кв. „Аспарухово“. Според кмета на Варна са 11. Две от тях са деца.

Малко след 9 ч. бе открит мъж в автомобил в канал.Две жени и две деца са изчезнали. 

Линейките на Спешна помощ не са успели да пристигнат до един от починалите във Варна, съобщиха от Спешната помощ в града. Девет пострадали са настанени във варненската болница „Света Анна“.

Трагедията във Варненския квартал Аспарухово все още трудно може да бъде оценена, но граждани и неправителствени организации вече започнаха организация в помощ на пострадалите хора.

Най-лесният начин е да изпратите SMS на открития дарителски номер 17 777 с текст DMS VARNA. Стойнтостта му е 1 лев и ДДС не се начислява. 

Българският Червен кръст открива специална банкова сметка, в която се набират средства:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната).

Активиран е краткият номер 1466 на Червения кръст към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев, отново без да се начислява ДДС.

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК. Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията.

Още в четвъртък в социалните мрежи започна организация. Във Facebook беше създадена групата „Да помогнем на Аспарухово”, където хората се организират в опит да разберат какво е най-необходимо на пострадалите. В нея можете да оставите име и телефон, и да заявите с какво можете да помогнете.

Във Варна се уточняват пунктове за събиране на вещи от първа необходимост:

 

Leave a Comment