Радослав Христов: Фонд „Земеделие“ одобри шест проекта с джипове за 150 000 лв.

Битката между ДФЗ и министерството е битка между БСП и ДПС
Снимка на Bulraria-news.bg

Снимка на Bulraria-news.bg

 фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните е всъщност битка между БСП и ДПС.“ Така вижда нещата фермерът Радослав Христов, който е и зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Той изрично уточни, че изразява лично мнение и не говори от името на организацията. „НАЗ никога не се намесва в политическите отношения и изразява позиции само когато става дума за политики в земеделието“, каза Христов.

Фермерът установи, че откак съществува фонд „Земеделие“ винаги е имало конфликти между неговото ръководство и това на министерството. „Не знам защо, но е факт“, констатира той.

„Иначе, наистина нещата във фонд „Земеделие“ са трагични“, съгласи се той. И добави, че макар министър Греков да има обективно основание да иска оставката на фонда, според него това е вторично. На първо място в случая е, че ДПС иска да елиминира БСП, а хората на червената партия буквално отговарят: „Гледайте си работата“, според Радослав Христов.

Зърнопроизводителят е сигурен, че за високите позиции в министерството и във фонда винаги е имало политически назначения. Понякога изборът на лицата е бил трагичен, посочи Христов и даде пример с Димитър Тадаръков при управлението на тройната коалиция и с Калина Илиева при ГЕРБ. До момента най-професионалното управление на фонда е било под ръководството на Румен Порожанов и Васил Грудев. Въпреки, че Мирослав Николов и Виолета Александрова са работили в администрацията на ДФЗ, „аз не съм с добро впечатление от тях“, внимателно се изрази Радослав Христов.

Той даде пресен пример с проекти по мерки 311 и 312, които уж не трябваше да се одобряват, ако предлагат закупуване на джипове. „Знам със сигурност за шест одобрени проекта с джипове за по 150 000 лева. Мога и марките, и моделите да ви назова“, предложи фермерът.

Накрая зърнопроизводителят обобщи, че каквото и да говори за конфликта между ДФЗ и МЗХ, и за допуснатите нарушения „само си чешем езиците“. „Политиците не се интересуват от икономическите резултати при решенията си, а само от политическите. Те искат да увеличават електората си и нищо друго“, заключи Радослав Христов.

Leave a Comment