Правителството отпусна още 1 млн. лв. за борба с градушките

Министрите одобриха допълнителни разходи за социалното министерство, БАН, комисиите за отнемане на незаконно имущество и за защита от дискриминация, и за Националната разузнавателна служба

00107972На днешното си заседание правителството отпусна допълнителни 1 млн. лв. по бюджета на Министерство на земеделието и храните за 2014 година за закупуване на противоградови ракети от Агенцията за борба с градушките във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната.

Допълнителни средства получи и социалното министерство. То ще разполага с нови 3 милиона за наетите безработни лица в дейности по осигуряването на опазването на обществения ред по Национална програма „Сигурност“. Безработните по тази програма охраняват селата от набезите на крадци. Имат и задължението да подпомагат болни и възрастни хора при възникване на аварии и бедствия.

С 4 милиона лева се увеличава и бюджета на Българската академия на науките. Сумата ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН

С друго свое Постановление правителството одобри допълнителни разходи от 350 000 лева за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Тумата е за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите на комисията работни помещения в гр. Пловдив. По бюджета на Комисията за защита от дискриминация се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите на комисията работни помещения, част от административна сграда в гр. София.

Националната разузнавателна служба получава допълнително 2 млн. лева за покриване на неотложни текущи разходи – обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба.

Днешното заседание на Министерския съвет е с предварителен дневен ред от рекордните 40 точки.

Leave a Comment