Б. Борисов призова БСП и ДПС да не се мразят, защото след 5.X. може пак да управляват

Готов съм да подпиша с реформаторите предизборно споразумение, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко БорисовБойко Борисов призова БСП и ДПС да не се мразят, защото не се знае какво ще се случи на 5 октомври. Ако ГЕРБ не спечели 121 депутатски места и ако не сключи ясно споразумение с коалиционен партньор, партията няма да управлява на всяка цена. В такъв случай е напълно възможно страната отново да се управлява от БСП и ДПС, а защо не и от „Атака“. Това заяви пред бТВ от Бургас бившият премиер.

Той напълно изключи вероятността ГЕРБ да се коалира с ДПС. Това, че по важни теми позициите на двете партии се срещат, не означава, че могат да управляват заедно. Борисов изброи и темите: актуализиране на бюджета, одобряването на Кристалина Георгиева като български еврокомисар и търсене на отговорност от БНБ за несъстоятелността на Корпоративна търговска банка. Борисов каза, че не може да се забрави последната година, в която от Движението за права и свободи са говорели срещу него и партията му. Не може да се забрави и отговорността му за сегашната ситуация в страната.

Готов съм с реформаторите да подпиша предизборно споразумение, но не искам те да ми поставят ултиматуми, обясни Борисов. „Регулярно се чуваме и с Радан Кънев, и с Кунева, и с Корман (Исмаилов).“ „Проблемът е, че те имат разнопосочни мнения и ми поставят ултиматуми.“ По тази тема, Бойко Борисов се сети да вметне, че бил много учуден, когато днес разбрал, че лабораторията на Иван Костов се финансирала от правителството.

Лидерът на ГЕРБ се похвали, че днес в Царево е открит уникален фар – скулптура, построен със 120 000 лева, дарени от партията.

 

Leave a Comment