Премиерът увери Цветан Василев, че смъртното му наказание е отменено

проф. Георги БлизнашкиПремиерът проф. Георги Близнашки  призова банкера Цветан Василев да се върне у нас, като го увери задочно, че „смъртното му наказание“ е отменено. „Ние сме цивилизована държава, пълноправни членове на ЕС и тук нещата трябва да влязат в едно нормално русло“, заяви по БНТ министър-председателят.
Проф. Близнашки повтори, че цялото общество очаква с нетърпение да чуе обясненията на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) за това, което се е случило с банката и неговата роля в този процес. Той призова банкера да съдейства на прокуратурата за изясняване на казуса, защото „ако този казус излезе извън контрол, това може да има негативно отражение върху други банки“.
Днес сутринта Тити Папазов, един от най-активните защитници на Цветан Василев, заяви по Нова тв, че до края на деня „консорциум“ ще внесе в БНБ, правителството и при министъра на финансите оферта за КТБ. Премиерът Близнашки обаче не съобщи пред БНТ за подобно развитие на кризисната ситуация.
Мажоритарният собственик на КТБ обжалва постановлението за 72 часовото си задържане, което винаги се издава заедно с европейската заповед за арест, каквато има за него. Според адвоката му Константин Симеонов с това обжалване Василев иска да се прибере, без страх, че ще попадне в ареста, откъдето няма да може да работи за оздравяването на банката. Премиерът Близнашки коментира днес съдебната процедура с думите: “Има обжалване на тази мярка преди тя да е влязла в действие – мисля, че това е една уникална ситуация.”

1 Comment

  1. Мартин Иванов каза:

    Константин Папазов е на всяко гърне мерудия. А щом Василев е избягал извън страната, значи хич не му е чиста работата, и доста трябва да обяснява, ако въобще се върне.

Leave a Comment