ГЕРБ ще прави правителство на малцинството с премиер Борисов

Не може партия с 4-5 пъти по-малко гласове да казва кой да е премиер, реагираха срещу Реформаторския блок от партията на Бойко Борисов

Цветан ЦветановПартия ГЕРБ ще се опита да направи правителство на малцинството с премиер Бойко Борисов. Това обяви вторият човек в партията Цветан Цветанов на извънреден брифинг.

От изявленито на Цветанов се разбра, че в партията са сърдите на „Реформаторския блок“. По-рано днес председателят на ДСБ Радан Кънев потвърди пред Нова телевизия, че реформаторите са против правителство с премиер Бойко Борисов. Кънев уточни, че коалицията би приела друг човек на ГЕРБ да оглави кабинета.

Според Цветанов изявленията, които идват от страна на Реформаторския блок, са в противоречие на ценностите на Европейската народна партия. „Не може една партия с 4-5 пъти по-малко гласове да ни отнема правото да излъчим премиер и кой да е той“, допълни Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

„Ще потърсим парламентарна подкрепа от всички политически сили след като излязат окончателните резултати от ЦИК. Първо ще говорим с партията, получила най-много гласове след нас“, каза Цветанов.

На второ място по брой гласове е БСП, засега. Зазликата между социалистите и ДПС е нищожна, а все още не са обработени бюлетините от чужбина.

Лидерът Бойко Борисов не присъства на пресконференцията.

На първата си пресконференция след изборите лидерът на ББЦ Николай Бареков даде своята формула за бъдещия кабинет – широка коалиция, в която влизат ГЕРБ, РБ и, разбира се, „България без цензура“.

Leave a Comment