Свещеници разказват приказката за Светото семейство в детска градина

В Стая на добротата учат децата на християнски ценности

Светото семействоВ детска градина „Боряна“ в квартал Прослав, Пловдив свещеници ще разкажат на най-малките чудната приказка за Светото семейство на 20 ноември от 17 часа в навечерието на големия християнски празник Въведение Богородично. В детското заведение ще бъде открита и Стая на добротата. Над 60 деца са пожелали да чуят историята на Мария, Йосиф и Иисус.

На първата по рода си сказка ще присъстват кметът на район „Западен“ Димитър Колев и Знеполският епископ Арсений, съобщиха от район „Западен“.

Идеята малчуганите да опознаят християнските добродетели е възникнала спонтанно след участието им в детски концерт за 1 юни пред храм „Свети Климент Охридски“. С усилията на кмета на район „Западен“ Димитър Колев и отец Пантелеймон децата от всички детски градини ще могат да участват в беседи със свещеници от енорията.

Обучението в навечерието на Деня на християнското семейство става със съгласието на светската власт в лицето на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и Районния инспекторат по образование и с благословията на Негово високопреосвещенство митрополит Николай.

Leave a Comment