Христо Данев: Продължавам да искам да бъда учител

Аз съм като градинар, който се грижи за своите цветя,  обясни любовта си към преподаването изгоненият заради Харлем шейк пловдивчанин
Христо Данев

Данев иска по-скоро да започне работа

Продължавам да искам да бъда учител„. Това призна пред бТВ изгоненият заради Харлем шейк учител Христо Данев „Преподавателят, който дава всичко от себе си е като градинар, който се грижи за своята градина и цветята в нея“.

Данев посочи, че заплатата му е 600 лева, но професията му дава приятелството на учениците и човек дълго време остава млад, когато е сред тях. „Заради учениците си заслужават всякакви усилия, защото те са бъдещето на страната, те са и обещанието за по-добра България“, каза учителят по английски език.

Той обясни, че е на пазара на труда, но искрено се надява скоро да започне работа, за да не загуби форма. Този петък служебният министър на образованието Николай Милошев пое ангажимент учителят скоро да започне да преподава в друго пловдивско училище. Христо Данев обаче изрази притеснение, че изявлението на Обединението на директорите в Пловдив, в което училищните шефове изразиха подкрепата си към Соня Киркова, ще затрудни министъра.

Христо Данев отново разказа как е бил принуден да подаде молба за напускане на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“. Клипът с танца е бил сниман на 24 февруари, неделя, а в сряда, на 27-и след Учителския съвет директор Киркова го обвинила, че е уронил престижа на гимназията с непристойния танц. Тя казала, че имало майка, която изрично заявила нежеланието си Данев да преподава на детето ѝ. Не е бил уволнен, защото подобен акт води до проверки по йерархията. Затова го накарали сам да си подаде молба. Соня Киркова обещала да каже добри думи за него пред бъдещия му работодател.

Leave a Comment