Петко Сертов не е изтеглил 8000 лв. преди да изчезне и не е в хотел

МВР съобщава утре за хода на разследването

petko_sertovБившият шеф на ДАНС (2008-2009 г-) Петко Сертов, който е в неизвестност от повече от 5 дни, не е изтеглил 8000 лева преди да изчезне и не е отсядал в хотел, отрече слуховете шефът на МВР Веселин Вучков. Полицията не разполага с данни към бившия шеф на ДАНС Петко Сертов да е упражнено насилие. Пенсионираният контраразузнавач не носи в себе си оръжие.

Никой досега не е съобщавал да е забелязал някъде Сертов.

Вътрешният министър Веселин Вучков обеща, че утре сутринта МВР ще даде повече информация по случая, както и какво точно е извършено по издирването. Вучков се надява дотогава да има и положително развитие по случая.

Две са основните версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, върху които работят разследващите, пише Офнюз.

Първата, която е по-малко вероятната, е че бившият шеф на контраразузнаването е отишъл на уговорена среща. За нея той е трябвало да остави телефоните си, за да не бъде проследен или за да не бъди прихванат разговорът с хората, с които Сертов отишъл на среща.

Втората версия за изчезването на Сертов, която е и по-вероятна, е че става въпрос за инцидент от личен характер. Хора, които са се срещали с него миналата седмица, са констатирали драматична промяна в поведението и настроението му. Сертов бил в депресия, а като вероятната причина за това му състояние се посочва, че в последните години той бил в изолация.

В случая показателен е фактът за това, че Сертов е оставил и двата си телефона, което до голяма степен води към личен избор. До този момент не е потвърдена информацията и за това дали той се е качил на личния си автомобил и дали колата е била засечена от видеонаблюдението в София и на изходите на столицата.

 

Leave a Comment