Тейлър Суифт на 25!

Днес  Тейлър Суифт става на 25 години. Красота плюс талант плюс разум плюс чувства! Това е днешната рожденичка, който за Тейлър Суифткратко време измина пътя от семейната ферма до класацията на Форбс за най-добре платените знаменитости под 25 години.

Тейлър Алисън Суифт е родена на 13 декември 1989 г., в Рединг, Пенсилвания. Суифт прекарва ранните си години във фермата за коледни дърва на семейството ѝ. Тя наследява любовта към музиката от баба си, която е професионална оперна певица. На 10-годишна възраст, Суифт вече пее на различни местни събития, включително панаири и конкурси, а на 12 години започва да пише собствени песни и да се учи да свири на китара.

За да преследва музикална кариера, Суифт често посещава Нашвил, Тенеси – столицата на кънтри музиката. Там тя е съавтор на песни и се опита да се спечели договор за записи. След като забелязва нейната всеотдайност, семейството й се премества в близък до Нашвил град в опит да помогне на кариерата ѝ.

Блестящото ѝ изпълнение в The Bluebird Café в Нешвил помага на Суифт да получи договор с Big Machine Records. Тя издава първия си сингъл „Tim McGraw“, през 2006 г., и песента влиза в Топ 10 на кънтри класациите. Тя също е включена в едноименния ѝ дебютен албум през октомври същата година, като продава над 2.5 милиона копия. Още популярни сингли скоро следват, включително „Our Song“ – No. 1 хит  в кънтри музиката. „Teardrops on My Guitar,“ „Picture to Burn“ и „Should’ve Said No“ са също успешни песни.

В допълнение към комерсиалния ѝ успех, Суифт получава и много похвали. Тя печели наградата Horizon от Country Music Association (CMA) и награда от Академия за кънтри музиказа за Топ нова вокалистка за 2007 г.

През 2008 г., Суифт е номинирана за Грами в категорията Best New Artist и става „вокалистка на годината“. По същото време, Суифт издава следващия си албум, Fearless (2008), който се е на върха както в кънтри, така и в поп класациите и остава там в продължение на 11 седмици. До края на годината, Суифт става най-високо-продаваният кънтри артист за 2008 г.

През 2010 г. Суифт прави своя актьорски дебют във филма „Денят на влюбените”.

Ппрез 2012 г. списание Форбс я класира като най-високо платена знаменитост под 30 години като по този начин изпреварва звезди като Джъстин Бийбър, Риана и Лейди Гага с доходи от $ 57 милиона.

На следващата година, Суифт сподели част от богатството си, като помогна на другите. Тя дари 4 милиона на  образователен център на нейно име в залата на славата на кънтри музиката  в Нашвил.

Преди броени дни стана ясно, че Тейлър Суифт е оглавила класациите на „Билборд“ за албум на годината д „1989“и сингъл на годината.

Подготви: Даниела Вълева

Leave a Comment