В. Грудев: 1,5 млн. евро ще е таванът на средствата по мярка 4.1

Автор: Мартин Иванов

Васил Грудев„Таванът по мярка 4.1 от Програмата за развитие на селските райони ще е 1,5 млн. евро, каза днес за АгроПловдив заместник министъра на земеделието Васил Грудев.

Тематичната работна група по думите му категорично е изразила мнението си, че таванът по тази мярка тряба да 1,5 млн. евро. Над 92% от браншовите организации са подкрепили този размер на тавана.

„Аз казах и преди, че тематичната работна група не е само заседателен орган, но и такъв който взема решения”, допълни още той. Според него ще се процедира по същия начин, когато и в други случаи има различия между заложените средства и исканията на различните браншове.

Както е известно заместник министърът бе дал срок до 8 декември за това, различните браншови организации да решат дали таванът по мярка 4.1, която предстои да бъде отворена в началото на 2015 година, да бъде 1,5 или 3 млн. евро.

1 Comment

  1. гражданин каза:

    Искам да попитам кога ще се промени закона за договорите за аренда?В момента арендатора може да си позволи всичко включително и да ти преподпише договора и да ти дава 15лв рента за5 ,10години а могат и да не ти я дават просто обявяват 10 дена срок и като се обадиш за рента казват сега не давам объди се след месец и като се обадиш след месец ти казва о срока беше до вчера око му възразиш ти казва ходи ме съди.И така собственика нищо не може да направи в съда казват,че е в правото си. Да не говорим,че ако си купил земя да я обработваш нямаш никъкъв шанс да я вземеш от арендатора .ПРОМЕНИ СА НУЖНИ НЕ МОЖЕ В 21ВЕК НЯКОЙ ДА РАЗПОЛАГА С СОБСТВЕНОСТА ТИ И ДА СЕ ПОДИГРАВА С СОБСТВЕНИЦИТЕ ПРИ РЕНТА 50ЛВ НЯКОЙ ДА ТИ ДАВА 15, 20ЛВ И ДА ТИ СЕ ПРИСМИВА НАГЛО.

Leave a Comment