Ценоразпис на МЗХ: Поне 500 лв. за два дни лов на дивя свиня

Снимка на Gligan.net

Снимка на Gligan.net

Към 500 лева, ако не и повече, ще трябва да плати ловец, за да отседне за два дни в ловен дом и да хване на мушка дива свиня. Сметката може да се направи лесно от утвърдения от земеделския министър Десислава Танева ценоразпис. Заповедта е подписана на 5 февруари т.г. и е публикувана в сайта на Министерството на земеделието и храните. Цените влизат в сила от 1 март 2015 г. и ще са валидни до 29.02. 2016 г.

Според минималния ценоразпис нощувка със закуска в ловна резиденция струва 50 евро в единична стая и 60 евро в двойна.

В ловен дом цената съответно е 40 евро за единична и 50 евро за двойна.

В ловна хижа е най-евтино – 20 и 30 евро.

Обядът и вечерята са по 20 евро или общо двете – 40. В менюто не се предвижда алкохол, той се плаща отделно по друг ценоразпис.

Услугите, както и цените за настаняване и храна, също са в евро. Ползването на ловен водач се заплаща по 50 евро за ден. На носач – 15 евро. Цената на групов лов на дива свиня с организация струва 80 евро за един ловец и за ден. Груповият лов на дива свиня, но без организация е 30 евро на човек. Ползването на моторно превозно средство се заплаща с 50 евро на ден, а ловното куче по 10 евро. Ако ловецът е пристигнал със собствено куче плаща пансион по 15 евро на ден. Трансферът на ловеца – от мястото на пристигане до ловното стопанство е по тарифа, на която би завидял всеки таксиметров шофьор – 0.7 евро/км, но не повече от 300 евро.

Ценоразписът за заплащане на трофеите може да се види ТУК.

 

 

 

Leave a Comment