Сряда – най-студеният ден на седмицата, март ще е хладен

житни през февруариОт днес до сряда, включително, над цялата страна ще нахлува по-студен въздух, носен от слаб до умерен вятър от изток-североизток, съобщават синоптиците. Минималните температури през днешния ден ще са между –4 и 0 градуса, а най-студено ще е в Смолянско където термометърът ще отчете –11ºС. Максималните градуси ще достигнат 3 до 8 градуса. Утре и в сряда живакът ще пада и в най-студените часове ще отмерва между –4 и –8 градуса, а отново в Смолянско ще стигне и до –17ºС.

От четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее и ще започва затопляне, като през уикенда градусите ще се вдигнат до 10-12 в Южна България и между 7 и 11 в Северна.

Условия за валежи ще има около 20-21 февруари, а също и на 25 и 28-и. Те ще бъдат предимно от дъжд, а на места в Северна България и по високите части в планините от сняг.

През март температурите ще са около и малко под средните за месеца. Превалявания от дъжд и сняг се очакват около 2-3 март, между 11 и 13, както и дните между 20 и 26 март. На 31 март синоптиците отново виждат дъжд.

 

Leave a Comment