Наздраве с бира за майстора на Холивуд Джак Никълсън

Днес зверски талантливият майстор на Холивуд Джак НикълсънДжак Никълсън става на 78. Любимата му напитка е бирата и затова „Наздраве, Джак“, с пълна халба!

Никълсън е актьор, сценарист, продуцент и режисьор. Той е трикратен носител на Оскар, като е бил номиниран отделно още 9 пъти. Забележително е, че е получавал Оскар номинации през всяко десетилетие от 1960 до 2000 г. Роден на 22 апрли 1937 г. в Ню Джърси, Никълсън прави филмовия си дебют във второкласен филм  озаглавен „The Cry Baby Killer“.

Ето и няколко по-интересни факта за този гениален актьор:

  • Джак Никълсън е отгледан от баба си, която той смята за истинската си майка. На 37 годишна възраст, актьорът открива, че жената, която винаги е считал за своя сестра е всъщност истинстата му майка.
  • Никълсън прави това откритие през 1974 г., когато репортер от списание Time разкрива истината и се обажда на Джак, за да потвърди.
  • Той израства с Дани де Вито. Семействата им са съсобственици на фризьорски салон в Ню Джърси и така двамата прекарват голяма част от юношеството си заедно. Приятелството им продължава с „Полет над кукувиче гнездо“, където те си партнират.
  • Никълсън замалко не става аниматор.
  • Той отказа много големи роли. Била му е предложена възможността да играе Майкъл Корлеоне в класическата мафиотска трилогия „Кръстникът“, но Никълсън отхвърля ролята.
  • Той е бил номиниран за повече Оскари, отколкото всеки друг мъж.
  • Фен е на професионалната борба.
  • Има 20-годишна връзка с актрисата Анджелика Хюстън, която приключва, когато Никълсън се втурва в афера с красив модел на име Ребека Брусар.

„Човек лъже само двама души в живота си – приятелката си и полицията“

„Бирата – това е най-добрата напитка в света“

„Ще ви кажа едно нещо: никога не давайте на никого най-добрия си съвет, защото те няма да го последват“

„Би ми се искало да не ме е грижа твърде много за критика, но ми пука за нея“

„Аз съм последният човек на света, който би се чувствал пренебрегнат от Академията“

„Веднъж, след като си се представил много зле в един филм, има определен вид безстрашие, което развиваш“

Подготви: Даниела Вълева

Leave a Comment