Бойко Борисов: ДПС ще стане удобна за преговори, когато Пеевски я напусне

Легални фабрики за цигари и алкохол правели контрабандна стока през нощта

Бойко Борисов„Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за преговори с останалите партии. Кога? Това си е техен проблем.“ Това заяви в интервю тази сутрин пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. По повод въпросите за необявеното разбирателство между ГЕРБ и ДПС, Борисов посочи, че ако движението не бе подкрепило в парламента запазването на плоския данък, коалиционното управление не би оцеляло.

На въпрос за срещите с депутата от ДПС Делян Пеевски Борисов посочи, че Пеевски е бил много активен по проектите в смесените райони. „Всеки иска в неговия район, където е депутат или има избран кмет от неговата партия, нещо да му се помогне“, каза премиерът.

По отношение на Цветан Василев, Борисов си припомни, че като премиер в предишния мандат, а после и опозиция, е имал всичко на всичко четири срещи с банкера. „Първата – за асфалтиране на двора на Френската гимназия, втората – с феновете с „Ботев“ (Пловдив), третия път беше довел едни германски инвеститори, посочи той, като започна с последната среща между него и Василев в къщата му Банкя.

Бойко Борисов подчерта, че няма да сменя министри и прогнозира положителна икономическа перспектива за страната.

Премиерът обяви, че няма да се кандидатира за президент. Според него въпросите за референдум, които предлага президентът Росен Плевнелиев, са добри.

В бюджета има 2 милиарда лева повече заради затегнатия контрол върху горивата, цигарите и алкохола. Бойко Борисов обясни, че много от легалните цигарени фабрики в страната произвеждали през нощта контрабандни количества тютюневи изделия. Те били пипнати чрез замерване на изразходваното количество електроенергия в тъмните часове, когато уж е трябвало производството да е спряно.

При алкохола контрабандата, правена отново в легални заводи, била установена в лаборатория, където е констатирано, че запушалките са поставени машинно.

Бойко Борисов заяви още, че кандидатите на ГЕРБ за кметове на четирите най-големи града у нас ще се кандидатират отново на предстоящите местни избори. По думите му, Йорданка Фандъкова се справя отлично като кмет на София, в Пловдив ще се кандидатира досегашният кмет Иван Тотев, за Варна отново ще се бори Иван Портних, а за Бургас – Димитър Николов.

Leave a Comment