17:21 ч., ДФЗ Пловдив: Над 20 земеделци чакат да подадат проекти по мярка 4.1

Работното време в областната дирекция ще приключи около 22 часа днес, когато изтича срокът за кандидатстване

областна дирекция ДФЗ ПловдивДесет минути преди края на работния 8 юни над 20 земеделци чакат пред кабинетите на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Пловдив да подадат проектите си по инвестиционната мярка 4.1 . Днес изтича последната възможност за кандидатстване по мярката „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони. Края на работното време е в 17:30 ч. и тогава вратите на областната дирекция ще бъдат заключени.

 

По стар български обичай последният ден и особено последният час са най-предпочитаното време за българина да свърши особено важни дела. Като например: да потърси няколко стотин хиляди или един милион лева субсидия.

Работното време на служители от областната дирекция в Пловдив ще продължи поне до 22 часа докато приемат всички проекти, които се качват на влака в движение.

Приемането на проектите не означава просто да издадеш входящ номер. Преглежда се пълният комплект от документи, сверяват се дати, отмятат се необходимите данни.

До последната минута кандидатите прииждаха към ДФЗ Пловдив

До последната минута кандидатите прииждаха към ДФЗ Пловдив

„В момента се подават тежки проекти за милиони левове. Не мога да повярвам, че има хора, които поставят под такъв риск важни инвестиции в бизнеса си“, коментира служителка на фонда.

Парадоксът е в това, че независимо от мярката, която се отваря, денят на затварянето ѝ винаги е най-динамичния и коридорите на областната дирекция точно тогава са най-тесни и задушни.

Подадените в периода 14 април-8 юни проекти по мярка 4.1 в областната дирекция на ДФЗ в Пловдив със сигурност ще надхвърлят 300 и е възможно да наближат 400.

Вчера изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов обяви пред БНР, че до 5 юни субсидията в подадените проекти по мярка 4.1 е надхвърлила 1 млрд. лв. при бюджет около 300 млн. лв.

 

Leave a Comment