Готово! Ще си сътрудничим с Китай в сферата на земеделието

подписване на споразумението с КитайАграрните министри на 16 държави от Централна и Източна Европа и генералният директор на дирекция в земеделското министерство на Китай Дзън Йичун подписаха днес в София споразумение за създаване на Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство. Центърът ще е базиран в българската столица и ще е второстепенен разпоредител към МЗХ. От наша страна в събитието взе участие зам.-министър Васил Грудев.

„Споразумението между Китай и страните от Централна и Източна Европа дава добра възможност на земеделския бизнес у нас да навлезе на Китайския пазар. Благодарение на подписаното днес споразумение ще се облекчи търговията  между Китай и страните от ЦИЕ“, заяви Грудев, цитиран от пресцентъра на МЗХ. На събитието бяха подписани  основни принципи в работата и дейността на Центъра.

„Нашите съвместни усилия със сигурност ще постигнат добри резултати. Очаквам след създаване на центъра нашето сътрудничество до се разрасне.“, заяви от своя страна Дзън Йичун, член на Ръководната група на ККП и Генерален директор в Министерство на земеделието на Китай.

Една от функциите на Центъра ще бъде създаване на мрежа от бизнес контакти, размяна на информация и обмен на база данни за сътрудничество в областта на селското стопанство между Китай и страните на ЦИЕ.

3 Comments

  1. Мялко каза:

    Грудев е един алчен човек, който не защитава национални интереси!

  2. Калоян каза:

    Тия китайци дали са запознати, че този смешник даже не е достатъчно образован, да заема тази позиция?

  3. Христо каза:

    И какво толкова ще си сътрудничим с Китай? Тоя същия Грудев закопава земеделието стъпка по стъпка, работи в услуга на латифундистите, одобрява проекти и раздава пари на свои хора… с Китай ще си сътрудничи, моля ви се.

Leave a Comment