„Инса ойл“ разширява жп базата си, прави и бетонен път

Снимка на "Инса ойл"

Снимка на „Инса ойл“

Петролната фирма, базирана в Раковски, „Инса ойл“ООД, възнамерява да разшири жп базата си при село Белозем. Според инвестиционното предложение компанията ще изгради железопътна сливно-наливна естакада. Покритата с метален навес, естакадата ще обслужва цистерните, които пристигат и отпътуват по релси. За товаро-разтоварените операции е предвидена метална обслужваща площадка по цялата дължина на естакадата. Разтоварването на нефтопродукти от влаковите цистерни на два коловоза ще се извършва от десет разтоварни места. Пак там ще става и натоварването със стокови продукти.

Проектът предвижда и монтирането на статична везна, както и изграждане на помпена станция за наливане и изливане на преработените и суровинните петролни продукти. От жп базата петролът ще се извозва с автоцистерни до рафинерията и отново с автоцистерни ще се се връща като дизел и газьол, за да поеме към клиентите по железния път.

В проекта е планирано и изграждането на търговска сграда и електрическа подстанция.

Намерението на „Инса ойл“ е да построи и бетонови пътищата за движение на автоцистерните.

Новопроектираният обект ще се обособи в непосредствана близост и пряка връзка със съществуваща индустриална зона с реализирани комуникации.

За „Инса ойл“

„Инса Ойл“ произвежда и търгува с петролни продукти. Фирмата, в която са съдружници Георги Самуилов и „Инса“ЕООД (на Иванка Самуилова) има собствена индустриална база върху 300 декара. Според електронната страница на компанията годишната търговия е средно  със 150 000 тона нефтопродукти, клиентите в България са над 200.

Leave a Comment