Кино пиршества: Днес „Стив Джобс“, на 18 декември – „Междузвездни войни“

Стив ДжобсДнес е премиерата на дълго, дълго очаквания биографичен филм „Стив Джобс“. И в САЩ, и първите зрители у нас посрещат екранизацията на живота на гения противоречиво. Сценаристът Арън Соркин е базирал действието на биографичната книга за Джобс (и одобрена от самия него) на Уолтър Айзъксън. Обхванат е периодът между 1984 и 1998 г., когато Джобс създава Apple Macintosh, NeXT и  iMac.

Главната роля е поверена на Майкъл Фасбендер, участват също и Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на Макинтош, Джеф Даниелс и други. Режисьор е носителят на Оскар („Беднякът-милионер“) Дани Бойл.

Междузвездни войниДве седмици по-късно – на 18 декември, идва и продължението на бестселъра „Междузвездни войни“ – Седмият епизод „Силата се завръща“. Джордж Лукас, който продаде правата върху новите епизоди на „Дисни“, участва като сценарист заедно с Джей Джей Ейбръмс (който е и режисьор) и с Лорънс Каздън.

Действието в Седмия епизод се развива 30 години след събитията от „Завръщането на Джедаите“. В новия епизод ще видим познатите култови образи на Хан Соло (Харисън Форд), принцеса Леа (Кери Фишер) и Люк (Марк Хамил). Разбира се, тук е и Питър Мейхю като Чубака.

Иначе в главните роли ще видим нови лица – Бенисио Дел Торо, Адам Драйвър, Люпита Нионго.

Leave a Comment