Непозната фирма с 2 лева капитал ще отглежда 2000 овце в Голям Чардак

Възможно е инвеститорът да е свързан с „Белла България“

овцеНеизвестната фирма „Анимал проджект“ЕООД  е заявила намерение да създаде овцевъден комплекс за 2000 броя овце майки в село Голям Чардак, община Съединение. Ако това се изпълни, овцефермата ще е най-голямата в Пловдивска област. Дружеството е със седалище в Пазарджик, собственик е Георги Атанасов, а капиталът ѝ е 2 лева. Било е регистрирано миналата година и досега не е развивало дейност.

До преди два месеца фирмата е била собственост на Симона Серву от Гърция. През октомври 2015 г. тя продава 2-та фирмени дяла, всеки по лев, на Георги Атанасов.

Проверка в Търговския регистър показва, че Симона Серву е била доскоро управител на фирма „Карина 2000“. В момента неин собственик е Венцислав Велев, но миналата година акционерите са били трима, се вижда от финансовия отчет. Това са двамата създатели на „Белла България“ Венцислав Георгиев и Жорж Веселинов, заедно с Димитриос Винтзилеос. Тази година това дружеството, което е имало капитал от 5 100 лв., е било продадено за 1 лев на Велев.

Проектът за огромната ферма предвижда изграждането на две халета с обща застроена площ 4000 кв.м., доилна зала от около 40 кв.м., помещения за персонала, както и складово помещение за съхранение на фуражите. В рамките на имота ще се изгради и паркинг за автомобили.

Животните ще се отглеждат затворено и пасищно. Доенето ще се извършва механизирано. Торовите маси ще се събират в хранилище и след угниване ще се използват като естествен тор. Издоеното мляко ежедневно ще се предава на млекопреработвателни предприятия.

 

 

Leave a Comment