И политици коментират джиповете по 200 хил. лв. за Горските

луксозен джипИ политици се намесиха в разкритията, че държавните горски предприятия купуват луксозни джипове за по 200 хил. лева. Днес независимият депутат Георги Кадиев обяви пред Нова телевизия, че не вярва на обясненията на земеделското министерство, че супер колите били предназначени за чуждестранните ловци.

Вчера министърът на земеделието Десислава Танева каза ясно, че няма да спре обществените поръчки за скъпи водила в четири от шестте горски предприятия. Тя се мотивира с това, че ловният туризъм е скъпо удоволствие, а покупката на джиповете е въпрос към мениджмънта.

Зам.-министърът Георги Костов подкрепи Десислава Танева, като каза, че: „Когато скъпи туристи идват на организиран ловен туризъм, не можеш да ги вземеш от летището, където те са пристигнали с личния си самолет, с някоя стара „Нива“ или раздрънкан джип“. Тази година богатите чужденци били на Югозападното стопанство 1 млн. лв.

В същото време обаче шефът на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев заяви, че луксозните возила са предназначени за „централното управление“. Според Георги Кадиев монтирането на монитори на задните седалки било „за да може като ходят на море, децата да гледат филмчета“. Той добави, че по три от четирите обществени поръчки вече имат резултат.

 

Leave a Comment