Проф. Динков за втори път ректор на УХТ

Проф. Кольо Динков1Проф. дтн инж. Кольо Динков бе преизбран за втори мандат като ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив от Общото събрание със 157 гласа „за“ от общо 176 гласували.

Проф. Динков благодари за доверието и оценката. „Те ми дава увереността да заявя, че за следващите четири (години) ще направим така, че с усилията на всички ни Университетът ще продължи своето развитие, уважаван от нашите настоящи и бъдещи студенти, от правителствени и обществени институции, от български и международни партньори“, заяви пред делегатите в аула „Милен Бешков“ днес новият-стар ректор.

Проф. Динков е в Университета по хранителни технологии е от 1981 г., когато е приет за студент в тогавашния Висш институт по хранително-вкусова промишленост. Започнал е като асистент и е преминал последователно през всички стъпала на академичната йерархия, включително професор, доктор на техническите науки, ръководител на Катедра „Процеси и апарати“, Декан по НИС и международно сътрудничество, автор на учебници и множество научни публикации.

 

 

 

 

Leave a Comment