Лозаро-винарската програма се отваря за две седмици през януари

Бюджетът по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ за 2016 г. е 19 352 792 лева
Лозята на "Вила Юстина"

Лозята на „Вила Юстина“

Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор се отваря за две седмици през януари. От 11 до 22 януари 2016 г. ще се приемат на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“. По мярката се подпомагат дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на техниките за управление на лозята.

Националната програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г. Индикативният бюджет по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ за финансовата 2016 година е в размер на 19 352 792 лева. Финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Нормативната база и заявленията за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.

Заявленията за предоставяне на финансова помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя ще се приемат в Централно управление на ДФ „Земеделие”, ул. „Гусла” № 3.

Leave a Comment