Най-богатият спортист на всички времена – Тайгър Уудс, стана на 40

Тайгър Уудс с  Елин Нордегрен, когато все още му беше съпруга

Тайгър Уудс с Елин Нордегрен, когато все още му беше съпруга

Най-богатият спортист на всички времена – голф майсторът Тайгър Уудс, става днес на 40 години. Само през 2014 г. той е спечелил 55.1 млн. долара. За цялата му спортна кариера приходите му се изчисляват на 1.4 млрд. долара. В огромната си част те са от реклами на големи производители на спортни стоки. Най-щедрият рекламодател на голфъра е Nike. Уудс можеше да бъде и още по-богат, ако водеше приличен семеен живот, отбелязват наблюдателите.

Първият турнир на Уудс е, когато е на 16 години. Истинското му име е Елдрик Тонт. Майка му е тайландка, баща му американец. Голфът е в кръвта на Уудс и той бързо се превръща в легенда със силната си, динамична и оригинална игра.

Големият проблем на Тайгър Уудс е манията му за секс. Голфърът дори се е лекувал от болестното си състояние, когато съпругата му – норвежката манекенка Елин Нордегрен, решава да се разведе с него заради честите му забежки. Признанията му по време на лечението, са изкарали на бял свят десетки сервитьорки, служителки в хотели и порно актриси, на които Уудс не е устоял.

Пропукването в семейството оттегля част от рекламите, които голфърът е получавал.

Разводът му с Нордегрен през 2009 г. му коства 100 милиона долара.

Тази година Уудс се раздели и със знаменитата скиорка Линдзи Вон. По същата причина, поради която и първата му съпруга го напусна.

 

 

Leave a Comment