Февруари ще е повече пролетен, отколкото зимен

кокичетаМесец февруари ще е по-топъл и по-сух от обичайната характеристика за месеца. Максималните температури ще достигнат 16-21 градуса, според дългосрочната прогноза на НИМХ на БАН за месеца, който започва утре. Времето ще е с чести промени заради динамиката в атмосферните процеси и ще по-скоро пролетно, отколкото зимно.

Затоплянето ще започне още от утре, 1-ви февруари, като температурите постепенно ще се увеличават до около 15-18 градуса през деня и 2-3 през нощта. От четвъртък ще започне захлаждане и в края на седмицата температурите ще паднат, а може да превали сняг.

През месеца ще има застудявания. Най-ниските минимални температури ще са между – 8 и – 13 градуса. Те ще бъдат обикновено след преминаването на атмосферни смущения.

„Когато облачността намалее до ясно време и вятърът стихне, тогава се получават и най-ниските температури. Ще има и такива и този месец. Средните температури обаче ще бъдат по-високи от обичайните“, пояснява синоптикът от НИМХ-БАН Мариана Попова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Leave a Comment