Над 100 животновъди от Пловдивско се стягат за протеста утре

Пенко Налбантов

Пенко Налбантов

Над 100 животновъда от общините Първомай и Съединение в Пловдивска област ще вземат участие в утрешния протест на бранша. Той ще започне в 12:00 часа пред Министерството на земеделието и храните.

„Ангажирали сме два автобуса и понеже са препълнени, ще пътуваме и с още над 10 лични автомобила“, информира Пенко Налбантов, председател на животновъдното сдружение „Тракия милк“.

„Само за два месеца десет ферми спряха окончателно работа, а кравите са разпродадени на безценица“, посочи Налбантов. „Работим на загуба, а държавата като че ли не е наясно, че в скоро време страната ще остане без млечни животни. Браншът загива и единственото, което ни остава е да протестираме и да се надяваме, че има държавници у нас, които ще ни чуят“, каза председателят.

Налбантов сподели, изумен и възмутен, че някои от председателите на многобройните животновъдни организации, агитират хората си да не участват в протеста. Той е абсолютно сигурен в това, защото негови колеги са му разказали за обажданията и са питали какво да правят. „Предатели“, нарече той остро и против обичайния си умерен изказ, въпросните председатели. „Ако не протестираме, животновъдството ни няма никакъв шанс“, е твърдото убеждение на Пенко Налбантов.

Прочети още: Животновъди: Мандрите вече отказват българско мляко. Има ли държава?
Десислава Танева: 10 млн. лв. за животновъдите плюс българското знаме 

Leave a Comment