Правителството одобри промени в бюджета на МЗХ и на още 3 министерства

project_3Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджетна програма „Администрация“ на Министерството на земеделието и храните за 2016 г., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Промените са необходими за осигуряване на средства за персонал в новосъздадената Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“. Това става с намаляване на разходите по показател „Издръжка и други текущи разходи”.

С друго постановление Министерският съвет одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на туризма. С 367 000 лв. се намаляват разходите по политиката в областта на устойчивото развитие на туризма, като с тези средства се увеличават разходите по бюджетна програма „Администрация“.

Правителството одобри и промени в утвърдените разходи по бюджетните програми на Министерството на околната среда и водите. Целта е да се осигури финансирането на дейности по управлението на водите, подобряване качеството на атмосферния въздух, биоразнообразието, контролната и превантивната дейност и климата. Преразпределението на средствата е основно в резултат от направени икономии по бюджетните програми „Национална система за мониторинг на околната среда и информационна обезпеченост“ и „Администрация“.

Промени бяха одобрени и в бюджета на Министерството на енергетиката. Измененията се налагат от необходимостта от допълнителни 160 000 лв. за изплащане на обезщетения на персонал. Средствата се осигуряват от намаление на разходите по политика в областта на устойчивото и конкурентоспособно енергийно развитие, което се дължи на очаквана икономия по показател „Издръжка и текущи разходи“.

Leave a Comment