„ПринтКом“ от утре в панаира

Принтком - Пловдив

Фотографията и рекламата ще са специален акцент на „ПринтКом 2013“

От утре до 18 май Пловдивският панаир ще бъде домакин на международната изложба за печатна комуникация „ПринтКом 2013“. 70 творби на 16 български фотографи ще демонстрират влиянието на изкуството върху рекламата в специална експозиция. Националният  форум на тема  „Фотографската метафора в рекламата” ще акцентира на връзката между рекламната фотография, графичния дизайн, предпечата, традиционния и дигиталния печат.  Организатори са Пловдивското фотографско средище и фирма „Фактор БГ”–Асеновград с подкрепата на Международен панаир Пловдив.

Промените в света на печатната комуникация,  помагащи на фирмите да презентират по-добре своя имидж и своите стоки, са във фокуса на „ПринтКом 2013“. В нея участват директни и представени изложители от 19 държави – производители и дистрибутори на печатарска техника и технологии, материали и машини за възпроизвеждане и размножаване, хартии и картони, настолни издателски системи,  печатници, рекламни агенции и издателства.

В деловата програма са предвидени презентации на финансиращи инструменти, предлагани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия,  на системата за електронни търгове за обществени поръчки, разработена от БОРКОР, и на нови изделия. Част от нея е и семинарът „Опаковки и печат – съвременна техника и технологии“.

Leave a Comment