Румен Порожанов се срещна с премиера на Ливан

ЛиванВ рамките на посещението си в Бейрут министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна с премиера на Ливанската република Саад ад-Дин Рафик ал-Харири, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.  

Румен Порожанов, който е в Ливан за българското участие в международното изложение Хорека, което се провежда от 2 до 5 април в Бейрут, вчера проведе срещи и с ливанския земеделски министър Хасан Ал Лакис. Двамата се разбраха да работят за промотирането на земеделски продукти, които да се представят по-добре на българския и съответно на ливанския пазари. Тема на разговор е била и възможността за намаляването на митническите ставки при внос на млечни продукти и мед за Ливан.

С министъра на телекомуникациите и председател на Асоциацията на търговско- промишлените палати на Ливан  Мохамед Шукейр и с Мохамед Салех, председател на Търговско-промишлената и земеделска камара на Южен Ливан Румен Порожанов е  обсъдил възможности за организиране на дни на ливанския бизнес от областта на хранително- вкусовата промишленост в България през първата половина на тази година.

Министър Порожанов е поканил ливански фирми да вземат участие в следващото издание на международното изложение  Интерфуд & дринк, което ще се проведе през месец ноември в София. По време на срещата с министър Шукейр са били обсъдени възможностите за инвестиции, като ливанският министър е поканил български фирми да инвестират в земеделието и хранително-вкусовата промишленост.

На изложението в Бейрут България се представя със сирене, мед, зеленчукови консерви, вино и плодови сокове.

Leave a Comment