Швейцарски сирена и фондю ще се дегустират на фермерския фестивал в сряда

български вкусни храни за празника на ШвейцарияФермерският фестивал, който се провежда пред сградата на земеделското министерство в София всяка сряда, ще отбележи на 1 август националния празник на Швейцария с продукти, произведени по швейцарски рецепти. „Произведено във фермата“ ще предложи дегустации на швейцарски сирена, както и на прочутото швейцарско фондю, подготвено от шеф Йордан Касабов от Chef’s Club Sofia.

Ще има и меко алпийско сирене, направено от българско мляко по швейцарска рецепта, както и много млечни  от продукти от фермите с швейцарска подкрепа и ….още българо-швейцарски изненади. Мнозина от  фермерите и малките производители на Фермерския фестивал са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На събитието в 12,30 часа специални гости ще са посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен и заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов, много наши приятели и съмишленици.

Leave a Comment