Уебинар за правилното съхранение на плодове и зеленчуци на 27 май

Инч фриго, уебинар,Безплатен уебинар на тема „Как да удължим срока за съхранение на плодове и зеленчуци“, организират утре, 27 май, от 18 часа INCH-FRIGO и Търговско-Промишлена Камара – Пловдив.

Времето от беритбата до поставянето в хладилното съоръжение може да е критично за срока на съхранение на някои плодове. Например, качеството на неохладено трапезно грозде се влошава за един час при 32°C, колкото за ден при 4°C или седмица при 0°C.

От какво зависи продукцията да остане свежа достатъчно дълго време?

Целта на уебинар е да се споделят споделят добрите практики и ефикасните методи за удължаване на периода на съхранение. Най-новите технологии и начините им на използване в България и по света ке бъдат представени утре.

Темите, които ще бъдат обхванати са:
– кои фактори влияят на качеството на продукцията;
– как да удължим свежестта в наличната ни хладилна камера;
– как да съхраняваме различни продукти в една хладилна камера;                                                 – кои са най-честите грешки, които се допускат при експлоатация на хладилни съоръжения;

Регистрация за участие може да се направи, като последвали линка:
https://forms.gle/inBXLK7tahxsDinG9

Лектори ще са доц. д-р Христо Николов, преподавател в УХТ от 33 години по учебни дисциплини в областта на хладилната техника и технология.Той е автор e на 32 публикации, 3 учебника и 3 ръководства за хладилна техника и технология и над 60 практически разработки при проектиране на промишлени хладилници и хладилни инсталации за хранителната промишленост.

Вторият лектор е Николай Чалъков – ИНЧ-ФРИГО ЕООД. Завършил е Топлотехника, Хладилна и климатична техника и Индустриален мениджмънт в УХТ. С 15 годишен опит в изграждането на хладилни камери и инсталации. Златен медал на Есенен технически панаир Пловдив 2011. Член на изпитна комисия на специалност „Топлотехника“ в УХТ.

След интерактивната презентация участниците ще могат да задават въпроси по темата в реално време.

Leave a Comment