Боен петел уби полицай във Филипините

бой с петлиФилипински полицай е убит от петел по време на акция срещу нелегален бой с петли в провинция Северен Самар, Филипините, съобщи Би Би Си.

Лейтенант Кристин Болок беше поразен от шпората на петела – остър като бръснач стоманен нож, който обикновено е прикрепен към крака на бойните петли.

Острието е прерязало лявото му бедро и бедрената артерия. Той е откаран по спешност в болница, но при пристигането там е обявен за мъртъв.

По време на избухването на Ковид-19 боят с петли е бил забранен.

Преди пандемията е било разрешено само в лицензирани места за бой на петли в неделя и в празнични дни, както и по време на местни фиести с продължителност максимум три дни, според Филипинската агенция за новини (PNA).

Началникът на провинциалната полиция полковник Арнел Апуд каза пред агенция Франс прес, че инцидентът е „нещастен“, наричайки го „лош късмет, който не мога да обясня“.

„Не можех да повярвам, когато ми беше съобщено за първи път. Това е първият път от 25-те ми години като полицай да загубя служител поради шпората на боен петел.“

Полицейският шеф също отправи „най-дълбокото си съчувствие“ към семейството на жертвата, каза PNA.

Трима души бяха арестувани, а седем бойни петли, съоръженията им и пари от залаганията (11 $) бяха конфискувани, съобщи PNA.

Leave a Comment