Бойко Борисов: Фидосова е работела от мое име. Не знаех

Лидерът на ГЕРБ нарече Писанчев добър офицер, днес му се обадил да го поздрави

Бойко БорисовПарламентарната група на ГЕРБ и Искра Фидосова са работели от името на Бойко Борисов, без той да знае за това. Вчера партийният лидер разговарял един час с нея, след което тя обяви, че се оттегля от Изпълнителното бюро на партията, а също и от Народното събрание. „Мисля, че наказанието е сурово за нея“, каза тази вечер в „Панорама“ по БНТ Бойко Борисов. Той похвали Фидосова като изключително работоспособна, но допълни, че властта не е за всеки. Фидосова се оттеглила, защото тефтерът на Филип Златанов – бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси, е петно върху ГЕРБ. Бойко Борисов каза, че ако сам е нареждал на Фидосова как да оперира с властовите лостове в институциите, е щял да си признае това и не би поискал оттеглянето ѝ. „Не подозирах, че става това“, рече той.

„Към всички хора, описани в тефтерчето, имам добро отношение“, каза още бившият премиер.

Според него тефтерчето е не по-малко важно от магистрала „Тракия“. „Едното важи за морала, другуто – за бита“, изравни значението на двете лидерът на ГЕРБ.

Относно „Авиоотряд 28“ Борисов заяви: „Където съм летял, е било за работа.“

Борисов опроверга водещия, че отрицанието на другите е стил, наложен от ГЕРБ и лично от него. „Ето, днес се обадих на Писанчев да го поздравя. Писанчев е добър офицер, от кариерата“, допълни той и вметна, че много неща биха били по-различни, ако вместо „безумните назначения“, правителството бе издигнало неговата кандидатура.

Той отново обясни, че ГЕРБ е извън Парламента, за да не се поддаде на провокациите на Волен Сидеров и „Атака“.

Борисов отрече, че е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ. Но, предложи на опонентите си да си представят, че зад всяка партия стоят хиляди хора – от села и градове, интелигентни и необразовани. „Зад моята фасада стоят милион и сто хиляди избиратели. Но и зад лицата на Местан, Станишев, Сидеров стоят българи. Нека да ги уважим. Ще седнем и ще си кажем: Искаме нов Изборен кодекс.“

Бившият премиер е сигурен, че правителството не може да управлява в средата на ежедневни протести. „Аз не знам как Орешарски ходи на работа, как се връща вечер като минава през хилядите на протестите. Това са зверски нерви и напрежение.“ Той предложи след следващите избори, правителството да се избере, както се избира папа. „Ако трябва да ни заключат като във Ватикана.“

Лидерът на ГЕРБ каза убедено, че голяма част от протестиращите са симпатизанти на ГЕРБ. Но обяви, че няма партия, която би успяла да събере толкова много хора на площадите.

Накрая Бойко Борисов не пропусна да честити на всички българи амтомагистрала „Тракия“, по която се стига до морето за два часа.

Leave a Comment