Шефът на Басейнова дирекция – Пловдив оцеля засега, РИОСВ – с временен

Атанаска Тунтова има да довършва поети ангажименти, очаква се в края на август да бъде сменена

Атанаска Тунтова, шеф на Басейнова дирекция Пловдив, не е освободена от поста. Най-вероятно нейната

Атанаска Тунтова

Атанаска Тунтова ще остане още 2-3 седмици на поста си  Снимка на Радио Дарик

заповед ще бъде връчена към края на август, научи АгроПловдив.БГ. Тунтова потвърди, че за разлика от колегите ѝ в другите 3 басейнови дирекции, тя все още е директор. Но уточни, че изключението е временно. „Имам да изпълня поети ангажименти, след което ще ми бъде връчена заповедта“, каза тя. Тунтова отказа да съобщи характера на ангажиментите, както и срока на изпълнението им.

Атанаска Тунтова стана директор на Басейнова дирекция – Пловдив на 6 януари 2010 година. Дотогава тя бе зам.-кмет на район „Централен“. Известно е, че има диплома от Института по съобщенията, но също така, че е и член на ГЕРБ. Тунтова зае мястото на безпартийния хидроинженер Никола Кърнолски, който от 13 май 2003 г. до ноември 2009-а бе директор на пловдивската институция. След като бе освободен, инж. Кърнолски се завърна като главен инженер на пловдивския клон на „Напоителни системи“. На въпроса дали са водени преговори с него за завръщането му в „Басейнова дирекция – Пловдив“, инж. Кърнолски отговори, че няма официален отговор.

За разлика от Тунтова, директорът на РИОСВ-Пловдив инж. Валя Атанасова вчера е получила заповед за освобождаване. Всичките 16 шефове на регионалните инспекции по околната среда и водите вчера са били извикани на среща с министър Искра Михайлова в София и на всички им са били връчени заповедите. Инж. Атанасова стана директор на пловдивската инспекция след конкурс, като преди това тя ръководеше дирекция „Отпадъци“ в нея. Известно е, че от министерството не са ѝ предложили да остане в РИОСВ-Пловдив, макар и на по-нисък пост. Преди Валя Атанасова, директор на РИОСВ бе Ивайло Йотков.

В момента временно изпълняващ длъжността директор на РИОСВ-Пловдив е Димитър Димитров. Той е шеф на дирекцията „Превантивни дейности“. Очаква се до месец да бъдат организирани конкурси за новите ръководители на 16-те РИОСВ.

17 Comments

  1. Марин Маринов каза:

    Нанси, нали знаеш как трябваше да изгоним поръчаните от чичо Митко хора? Защо сега не си мълчиш, че едно л…о колкото го ровиш повече почва да мирише. Знаеш, че не са малко хватките които ги правивихме, хайде да не набъркваме повече хора и да си траем! Знаеш,че ако ми вземат пансията няма да мога да издържам трите си деца от два брака, ще секнат и командировките с които си докарвам още по една заплатаЗатова много те моля ЗАМЪЛЧИ!

  2. Наблюдател каза:

    Хрантутова изгони хора за които и беше наредено да ги изгони! По точно изгони две съседки от бл.1330, в който живееха тя, чичо Митко Пейчев, който чрез Манева я сложи на това място!
    Но на този свят всичко се връща! След като я изгониха от Басейнова Дирекция, не виждам, какво иска още за да се връща там? Нито е инженер , нито разбира нещо от екология, нито разбира нещо от вода, нито език знае, горката!
    Те не я искат в селото, а тя пита за на попа къщата!
    Да отива и да отваря сладкарничката си, че искам да изпия едно хубаво кафе!
    Всяка жаба да си знае гьола!

    • кукундрел каза:

      Атанаска беше герберска „Калинка“ и то класическа. С образование за начален учител да ръководиш нещо толкова специфично. Недопустимо!!!

  3. осведомен каза:

    Злобата, завистта и невежеството не водят до никъде. Дали е добра или лоша Тунтова е въпрос на гледна точка. Нормално е всеки, който е засегнат по един или друг начин да изразява негативното си отношение, но е по-добре да се запита „Защо точно той е засегнат“? Тунтова остави на работа, дори хора от близкото обкръжение на бившия/настоящ/ директор, но те се доказаха доколкото знам, че могат да работят. На повечето хора им липсва правилна самооценка за съжаление. По странно ми е защо никой не се интересува от стила на работа и от резултатите, а от клюки? И накрая, дали всички са наясно, че се завръща беззаконието, страха и изнудването, надали? Жалко за БД!

  4. ANI каза:

    ЗАЩО, СИ МИСЛЯ,ЧЕ ТЕЗИ ДОБРИ ДУМИ СИ ГИ ПИШЕ САМАТА ХРАНТУТОВА, А ТЕ НЯКОИ СИ ЖАРАВЦИ, МИТАЦИ И Т.П.?
    ВСИЧКИ В ДИРЕКЦИЯТА ЗНАЕМ КАК ДОЙДЕ ТАЗИ ЖЕНА СЪС СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И КАКВИ СА И ВЪЖНОЖНОСТИТЕ!
    В ДИРЕКЦИЯТА НЯМАМЕ ЖОРО!
    ЗА ГОЛЯМО НЕЙНО РАЗОЧАРОВАНИЕ ВСИЧКИ СМЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ, ЧЕ СЕ ОТЪРВАХМЕ ОТ ТОЗИ НАТРАПНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Митака каза:

      Би ли признала коя си или си поредната жалка чиновничка която само може да прави правописни грешки и да храни по интернет ?!!!

    • кукундрел каза:

      Аман от този кукундрел -телефонен техник!Наглост и нахалство!Отново кандидатказа директорка!Да отива във Виваком това КУКУ,което незнае формулата на водата.??????????

      • Митака каза:

        Молете се да не я одобрят че сте ба пангала ДИРЕКТНО …. а Вие като я знаете формулата защо работите като НИКАКВИ а не сте директори а ?

  5. Joro каза:

    Г-жа Тунтова е един изключителен човек!Безкомпромисна и винаги работеща законосъобразно!Много човечна.Тя е човек за пример!Преди тя да стане директор-БД тънеше в мизерия и мин заплати.Сега има мн мн млади хора, нова сграда и др заплати и НАЙ-важното колегите вече са сплотени!!!
    Жалко че никой от БД не се застъпи за нея и не застанаха пред дирекцията да заявят че няма да работи институцията без нея!!!

  6. Н.Доганова каза:

    Много съм щастлива, че тази умна, можеща, образована и още не знам каква жена, по думите на ДОБЪР СЪСЕД, на Митака и на други подобни ПЛАЗМОДИИ, да им кажа че не трябва да тъгуват за такива оправна дама! Нея или чичо Митко Пейчев с тези големи умствени възможности ще я вземе да работи в някоя от фирмите, или някой друг, като теб ще я уреди на по-престижна работа, или в сладкарничката ще заработи! Не я мисли и не съжалявай за нея! Мисли какво ще стане с пак т.нар. от вас тъпа Нела? Едва ли ще продължи да стои и да пише във форумите, едва ли ще ти отговаря на тъпипите, прости, селски изрази?
    Пожелам ти от сърце цял живот да бъдеш подценяван от такъв гений като Хрантутовата, а дали само Нела тя изгони? А защо ги изгони , а в пощата когато беше това злато, колко хора проплакаха? НАКРАЯ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА РАДИОТЕЛЕВИЗИОННИЯ ТЕХНИК!!!!!!

    • Митака каза:

      Оле колко елементарно написано !!! А БЪЛГАРСКАТА ЗЛОБА няма край! Някой от Вас много умните и всемомоцешти може ли да се похвали с нейните успехи???
      Айде марш по мазетата да си правите зимнина че скоро ще димите от КУМИНИТЕ!!!
      Не можете да разделите 2 трици на 3 магарици а сте тръгнали да съдите!!!!! ПИТАЙТЕ персонала за нея!!!!! ВСИЧКИ РЕВЪТ за това тя да се върне !!!! Тя е ЧОВЕК а н Бос затова и работата е 6!!!!

  7. пепи каза:

    Това ПЕПИ не е ли тъпата Нела дето Тунтова я уволни!

  8. Митака каза:

    Пепито може само да мечтае да стигне г-жа Тунтова!!!! Пепито е поредната клюкарка която е чула нещо което пък от своя страна е повторено 3-пъти и вече се води истина!!!
    Който незнае – президент на международна организация НЕ СЕ СТАВА ЕЙ ТАКА!!!

  9. ДОБЪР СЪСЕД каза:

    Пепиии……..пепинце,май много и завиждаш на въпросната дама.Един съвет – научи се да пишеш правилно, без правописни грешки пък и разбираемо, като нямаш друга работа и злобееш по форумите.Далеч си от истината за нея.Познавам лично госпожата и съм убеден, че тя не би престъпила закона за нищо на света.Пък и това, че е избрана за президент на международна организация говори много за качествата и Пепинцееееееее.

  10. Митака каза:

    Госпожице седяща пред компютъра не мислите ли че тази жена е направила ПОНЕ малко за това което са и дали като задачи и че вместо да си криви краката тя НАИСТИНА работи!!! Не мислите ли че пишете само глупости и даже не сте провокирали още никой за 15 дена да ви отговори на ТЪПИТЕ мисли и думи!!!! ИМА ХОРА в тази СМОТАНА държава които искат да се оправи! Залагам си главата че тази жена е една от тях! Не ви прави чест да говорите така за хора които не познавате дори и бегло!
    Колкото до това дали се е облажила – невярвам да сте нейна счетоводителка и да пишете такива неща в пространството!!!

  11. ПЕПИ каза:

    НАЙ -ПОСЛЕ ТАЗИ СЪСЕДКА НА ДИМИТЪР ПЕЙЧЕВ СИ ОТИВА!ОТИДЕ СИ СИ ДРУГАТА МУ СЪСЕДКА ВАЛЯ АТАНАСОВА!А ТАЗИ БЛОНДИНКА ИМА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ КОЛКО КОМИСИОННА Е ВЗЕЛА ОТ НОВАТА СГРАДА, КОЯТО ЗАКУПИ ЗА ОФИСИ НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ, КАК РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕ, КОИ ФИРМИ СЕ ОБЛАЖВАТ….. И Т.П. НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ, ЧЕ С НЕЙНОТО СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИОНЕН ТЕХНИК, НЯКОЯ ЩЕ Я ДЪРЖИ ДА СИ ВЪРШИ „ПОЕТИ АНГАЖИМЕНТИ“! ТЯ АКО Е ПОМОЛИТЕ ДА НАПИШЕ ФОРМУЛАТА НА ВОДАТА ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ЗАТРУДНЕНИЯ, КАМО ЛИ ДА ВЪРШИ НЕЩО ПО УПРАВЛЕНИЕТО НА ВОДИТЕ!
    КАКТО ДОЙДЕ, ТАКА ДА СИ ОТИВА!

Leave a Comment