Благодаря!

лято, слънцеДнес е световният ден на думата „Благодаря“.

Това е една от най-ароматните и сладки думи, които имат способността да те накарат да видиш нещата от високо и да се изпълниш с кротка радост.

Можем да благодарим за безкрайно много неща, които приемаме за даденост, но истината е, че немалко хора са лишени от тях.

Ако някой си помисли, че няма на кого и за какво да каже „Благодаря“, значи трябва да удари спирачка на ежедневието и да се опита да погледне живота си отвисоко.

Думата „Благодаря“ ни зарежда с позитивно отношение към живота. Човек не се сеща да благодари, че е жив и здрав, че има покрив, топлина и храна, защото е свикнал с тях. Само че нищо не може да му гарантира, че винаги ще е така.

Често си мисли, че успехите, които е постигнал, дължи единствено на себе си, и че държи живота и благосъстоянието в ръцете си. Само че попътният вятър, ентусиазмът, късметът, талантът, вдъхновението са като една добра магия, която идва за кратко или за дълго, и си отива, без да разберем как се случва първото и защо идва второто. Затова да кажем „Благодаря“ на невидимата сила, която ни е дала мощ, интелект и шанс да стигнем дотук, където сме.

Човек често не благодари искрено за всяка помощ, която е получил, защото предпочита да се смята за късметлия, отколкото да си признае, че е задължен на друг.

Не благодари за миговете на щастие в живота си, защото все гледа напред и иска още.

Именно затова някой някога се е сетил да създаде празник на „Благодаря!“.

Думата е като слънчев лъч в този често зимен живот.

Затова, кажи „Благодаря!“ днес и се остави чувството да те стопли с най-меката си завивка.

Leave a Comment